Show simple item record

dc.contributor.authorSimpson, Nicholas Anthonyen_US
dc.date.accessioned2008-09-17en_US
dc.date.accessioned2014-03-14T20:40:07Z
dc.date.available2008-09-17en_US
dc.date.available2014-03-14T20:40:07Z
dc.date.issued2004-05-24en_US
dc.date.submitted2008-06-16en_US
dc.identifier.otheretd-06162008-200234en_US
dc.identifier.urihttp://hdl.handle.net/10919/33607
dc.description.abstractWhen I walk over Hatteras Island, I experience three things: the sand beneath my feet, the Ocean toward the East, and the Sound toward the West. Each has different qualities yet all three can be experienced simultaneously. It is my intention not to obstruct this connection, but rather to accentuate it. I will design a dwelling that will tie the sand, the Ocean, and the Sound together. It will be a reflection of the qualities of each of these natural elements. The dwelling will take on the characteristics of a screen, with many different levels of permeability, while providing the necessary amount of livable space.en_US
dc.publisherVirginia Techen_US
dc.relation.haspartSimpson-ETD-final.pdfen_US
dc.rightsI hereby certify that, if appropriate, I have obtained and attached hereto a written permission statement from the owner(s) of each third party copyrighted matter to be included in my thesis, dissertation, or project report, allowing distribution as specified below. I certify that the version I submitted is the same as that approved by my advisory committee. I hereby grant to Virginia Tech or its agents the non-exclusive license to archive and make accessible, under the conditions specified below, my thesis, dissertation, or project report in whole or in part in all forms of media, now or hereafter known. I retain all other ownership rights to the copyright of the thesis, dissertation or project report. I also retain the right to use in future works (such as articles or books) all or part of this thesis, dissertation, or project report.en_US
dc.subjectbeachen_US
dc.subjecthouseen_US
dc.subjectlandscapeen_US
dc.subjectscreenen_US
dc.titleThe House as a Screen: A Transition Between Two Landscapesen_US
dc.typethesisen_US
dc.contributor.departmentArchitectureen_US
thesis.degree.nameMaster of Architectureen_US
thesis.degree.levelmastersen_US
thesis.degree.grantorVirginia Polytechnic Institute and State Universityen_US
dc.contributor.committeechairGalloway, William U.en_US
dc.contributor.committeememberRott, Hans Christianen_US
dc.contributor.committeememberFeuerstein, Marcia F.en_US
dc.identifier.sourceurlhttp://scholar.lib.vt.edu/theses/available/etd-06162008-200234/en_US


Files in this item

Thumbnail

This item appears in the following Collection(s)

Show simple item record